Douze points

Pauzeacts van halve finales Eurovisie Songfestival bekend

13 april 2023 13:25 | muziek | Door Marjolein Vos

© MAURO PIMENTEL / AFP
De Britse artiesten Rita Ora en Rebecca Ferguson maken zich op voor een groot moment of fame tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Zij zullen samen met de Oekraïense artiesten Julia Sanina en Alyosha de pauzeacts verzorgen.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival vinden plaats op 9 en 11 mei. 

Rita Ora

Internationaal werd zangeres, songwriter en actrice Rita Ora bekend met nummers als Hot right now (2012), Anywhere (2017), Let you love me (2018) en Ritual (2019). Rita zal een medley van enkele van haar grootste hits zingen, aldus de BBC. Sommige kijkers zullen haar wellicht ook kennen als actrice. In de Fifty Shades-films speelde ze de rol van Mia Grey. 

Rebecca Ferguson

De Britse singer-songwriter Rebecca Ferguson werd tweede in het zevende seizoen van The X Factor in de UK. Sindsdien bracht ze meerdere albums uit. Artiesten als Aretha Franklin, Kings of Leon, Christina Aguilera en Amy Winehouse hebben haar geïnspireerd in haar muziek.

Lees hier alles over

Rotterdam

Toen het Eurovisie Songfestival na winst van Duncan Laurence in 2021 in Nederland werd georganiseerd, was er ook een spraakmakende pauzeact geregeld in de eerste halve finale. Davina Michelle oogstte veel lof met het nummer The Power of Water met op beeld ook actrice Thekla Reuten

Organisatie

Vorig jaar was het Oekraïne die er met de winst vandoor ging tijdens de editie van het songfestival. Het Verenigd Koninkrijk werd tweede. Omdat Okraïne het songfestival niet kon organiseren vanwege de oorlog, is het festival dus dit jaar in de stad Liverpool. 

Meer over