Pierre Kartner vindt songfestivallied Trijntje Oosterhuis verschrikkelijk

14 Januari 2015 11:45 | muziek | Door Televizier

© YouTube

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, verwacht niet dat Trijntje Oosterhuis hoge ogen gaat gooien op het Eurovisie Songfestival met het nummer Walk Along.

Pierre Kartner vertelt in Weekend dat hij het nummer Walk Along, dat is geschreven door Anouk, een vreselijk lied vindt. “Ik denk dat het liedje als twintigste nummer voor Anouks nieuwe albums was bedoeld en waarvan ze heeft gezegd: ‘Dat zet ik er toch maar niet op.’ Een paar jaar geleden geschreven ook, denk ik. Ja, ik ben eerlijk nu“, aldus de man die het nummer Sha-la-lie van Sieneke heeft bedacht.

Pierre Kartner

Pierre Kartner deelt de sneer uit aan Anouk, Trijntje vindt hij wél een topwijf. “Nee, Trijntje heeft een geweldige stem. Spatzuiver en met gevoel. Maar het liedje is mij te voorspelbaar. Twee, drie keer heb ik het gehoord op YouTube en ik heb het op mijn iPod net weer even zitten luisteren. Nee, het gaat mij vervelen, het is te gelikt.”

Songfestival

Pierre Kartner mag Trijntje dan een goede zangeres vinden, hij zag het liefst Alain Clark op het podium in Wenen staan. “Ik heb een voorkeur voor Alain Clark en dan het liefst gewoon met een gitaar. Met dat hoedje op en dan niet van: ‘Wat zal ik nou aantrekken?’ Want daar ben ik bang voor bij Trijntje Oosterhuis, dat het toch weer iets gaat worden met kleding waar ze zich niet lekker in gaat voelen.”

Dit jaar doen er meer landen aan het Eurovisie Songfestival mee dan in 2014.

Meer over