Kanshebbers

Radio 538 speculeert erop los: 'Deze zangeressen zijn nog in de race voor het Songfestival'

7 december 2023 11:11 | muziek | Door Judith Regeling

© Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS
Ergens deze maand zal bekend worden wie in 2024 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival mag. Hoe spannend dat ook klinkt, volgens Radio 538 zijn er nog maar drie kanshebbers...

Let wel: het zijn en blijven speculaties.

Lees hier alles over

Eurovisie Songfestival

Bijna heel Nederland houdt momenteel zijn adem in, want welke artiest gaat of artiesten gaan naar het Eurovisie Songfestival 2024? AVROTROS en de selectiecommissie houden momenteel nog - geheel terecht - hun lippen stijf op elkaar. Tot dusver dus niets nieuws onder de zon, maar Radio 538 weet het vandaag zeker: de commissie heeft van de vele aanmeldingen nog maar drie kanshebbers op het oog.

Primeur

Rick Romijn brengt het dan ook als een ware primeur. "Eén van deze drie gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dit is 1000% betrouwbaar", zegt hij stellig. "De eerste finalist is een Turkse zangeres, dat is Karsu. Dan hebben we uit Beste Zangers: Numidia. De derde naam is een oudgediende en een bekende: Ilse DeLange", aldus de radiomaker en voice-over. "

Bekijk de video snel hieronder.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Of het inderdaad een van deze drie gaat worden, is natuurlijk de vraag. De selectiecommissie liet onlangs nog weten ergens in december de definitieve beslissing te willen maken en deze te delen met het Nederlandse publiek. Wordt dus gauw vervolgd!

Het Eurovisie Songfestival is op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 te zien. Deze editie vindt plaats in het Zweedse Malmö.

Meer over