Muziek voor volwassenen

Radio Veronica geeft Johan Derksen dagelijkse avondshow

28 juni 2022 18:58 | muziek | Door Jef Willemsen

© Talpa
Johan Derksen krijgt het komend seizoen drukker dan ooit: de 73-jarige programmamaker is naast Vandaag inside ook iedere werkdag te horen bij Radio Veronica.

Derksen kon bevestigen dat hij vanaf maandag 15 augustus de werkdag mag afsluiten op Radio Veronica met zijn nieuwe radioshow Muziek voor volwassenen. 

Americana

Aan Shownieuws vertelde Johan al wat de inhoud wordt van zijn avondshow: "Er komt dagelijks mooie muziek uit die je nooit op de radio hoort. Het wordt een mix van blues, americana, soul, country, gospel en rock. Ik pretendeer geen diskjockey te zijn, maar draai slechts plaatjes zonder door de nummers heen te praten. Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, het draait alleen om de muziek."

Cancelcultuur

Muziek voor volwassenen is zeker geen nieuw programma. Derksen maakte de show met exact dezelfde naam en insteek al enkele jaren voor Radio West, maar die zender schrapte Derksen afgelopen april in de nasleep van het kaarsincident. Johan sprak toen van cancelcultuur.

Eigen huis

Johan maakt Muziek voor volwassenen geheel in eigen beheer en hoeft er niet eens de deur voor uit. Hij praat de show aan elkaar in zijn thuisstudio waar zijn immense muziekverzameling binnen handbereik is en hij ook vrijuit een sigaartje mag opsteken.

Meer over