Opvolgers Mia en Dion

Recordaantal aanmeldingen voor Eurovisie Songfestival 2024

2 oktober 2023 10:50 | muziek | Door Esther Hut

© EPA / Adam Vaughan

We hoeven ons geen zorgen te maken of we wel iemand kunnen vinden die Nederland wil vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival volgend jaar, want de selectiecommissie ontving meer dan 600 inzendingen.

En dat blijkt een record te zijn.

Eurovisie Songfestival

Genoeg gegadigden dus om Burning Daylight van Mia en Dion op te volgen. Muzikanten waren weer vrij om een eigen nummer in te zenden, maar inmiddels in de inschrijving gesloten.

De AVROTROS laat weten dat de inzendingen zowel qua muziekgenre als taal erg divers zijn. Het merendeel van de nummers is Engelstalig, maar ook bijna honderd inzendingen zijn in het Nederlands geschreven. Een klein aantal bevat onder meer Frans, Arabisch, Turk, Spaans en Italiaans.

Selectiecommissie

De selectiecommissie, bestaande uit Twan van de Nieuwenhuijzen (voorzitter), Carolien Borgers, Cornald Maas, Hila Noorzai, Jaap Reesema, Jacqueline Govaert en Sander Lantinga, gaan zich nu buigen over alle inzendingen en uiteindelijk kiezen zij het nummer en de artiest die Nederland vertegenwoordingen tijden het Eurovisie Songfestival in Malmö in Zweden.

Veel interesse

“De interesse om deel te nemen is enorm groot en divers. Het is fijn om te merken dat het Songfestival leeft in Nederland: zowel jong talent als bekende artiesten hebben zich gemeld. Van pop tot dance, rock, hiphop, soul, opera, R&B en reggae; alle genres zijn vertegenwoordigd.”

“Door al deze inzendingen en ook door de enthousiaste gesprekken die de afgelopen maanden gevoerd zijn met artiesten, platenlabels, componisten, tekstschrijvers en producers, heb ik veel vertrouwen in het vinden van de juiste song en artiest dit jaar,” laat Twan van de Nieuwenhuijzen weten.

Wanneer Eurovisie Songfestival 2024?

De volgende editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 7 tot en met 11 mei 2024 in Malmö, Zweden.

 

Meer over