'Reserve' Carlo Boszhard mag Hind niet vervangen in Songfestival-jury

Hind verliet de Nederlandse vakjury van het Songfestival. Ze werd toen niet vervangen door Carlo Boszhard, die op de reservebank zat, maar door Do.

Carlo Boszhard was 'reserve-jurylid' voor het Songfestival, maar hij mag zangeres Hind niet vervangen nu zij helaas verstek moet laten gaan in de jury vanwege een optreden op het filmfestival in Cannes. Do neemt de taak graag over.

Carlo Boszhard

Carlo is al eerder van de reservebank gehaald, schrijft De Telegraaf. De regels bij het Songfestival zijn namelijk dat de vakjury's qua samenstelling af moeten wisselen. Omdat Carlo in 2013 nog namens Nederlands jureerde, toen samen met Nance Coolen, Kim-Lian van der Meij, André de Raaff en Jeroen Nieuwenhuize. Daarom mag de Life4You-presentator nu niet opnieuw in de jury.

Do

Do neemt die taak graag van Carlo over. "We zijn erg blij dat Do op korte termijn beschikbaar is en dat ze zich wil inzetten voor het Eurovisie Songfestival," laat omroep Avrotros weten. Do zal in de jury zitten samen met musicalster Carolina Dijkhuizen, Radio 2-dj Gijs Staverman, theaterproducent Maurice Wijnen en Qmusic-directeur Florent Luyckx. Het nieuwe backup-jurylid is producer Holger Schwedt.

Vakjury

Elk land heeft bij het Songfestival een eigen vakjury. Het oordeel van de juryleden telt voor de helft mee in het eindresultaat; de andere helft wordt bepaald door televoting. Sinds 2009 beslissen er weer jury's mee, want in de jaren daarvoor was het alleen het publiek dat de punten verdeelde. DoCarolinaGijsMaurice en Florent mogen twee keer stemmen: bij de eerste halve finale (dinsdag 19 mei) en bij de finale (zaterdag 23 mei).

Lees ook:
Do vervangt Hind in Songfestival-jury.

Meer over:

Reageren