Talentenjacht

Rick over de halve finale van The Talent Project

19 Oktober 2018 10:40 | muziek | Door Irma Tomas

© William Rutten
Rick Lips (18) staat vanavond in de eerste halve finale van The talent project op RTL 4. De Tilburger heeft nog steeds grootse plannen voor de toekomst.

Wat ga je zingen?
Jealous van Nick Jonas. Het wordt supervet want er staat een heel groot gospelkoor bij me op het podium. Daardoor voelt het als of ik niet alleen ben en we gewoon een potje aan het jammen zijn.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens dit programma?
„Het ontspannen van m’n kaak, want ik knarste mijn kiezen nogal op elkaar. En ik ben zekerder geworden, ben meer uit m’n schulp gekropen. Hier hebben ze me geleerd dat ik me op m’n optreden moet focussen en me niet moet laten afleiden. Eerder trad ik wel eens op en dan ging m’n stem trillen als ik heel zenuwachtig was. Dat is nu weg.”

Tijdens je auditie-aflevering werd ook je uiterlijk behoorlijk aangepakt. Zo was je ineens blond. Viel het in de smaak?
„Voor m’n omgeving was het wennen. Ik kom uit Tilburg en daar is het al snel te gek. Alles is daar heel gewoontjes. Maar inmiddels zie ik er alweer heel anders uit.”

Je staat met nog 7 andere kandidaten in de halve finale. Wie schat je het hoogst in?
„Van Anouk en Avanaysa ben ik best bang, zij zijn heel goed. Toch gaat het niet zozeer om hoe goed je zingt, maar om hoeveel progressie je hebt geboekt in het programma. En dan kom ik een heel eind.”

Wat zijn je plannen voor na het programma?
Ik wil sowieso door Nederland toeren, veel optreden. Ik schrijf ook mijn eigen liedjes en produceer al een beetje, dus daar wil ik mee aan de slag. De winnaar van The talent project krijgt 50.000 euro, daar zou ik een eind mee komen.”

In je auditie-aflevering zeg je dat je droom is om op te treden in Ziggo Dome. Is dat nog zo?
„Dat staat nog steeds. Alleen toen was ik er nog niet klaar voor en nu wel!”

The talent project, vrijdag - RTl 4 • 20.30 uur

Meer over