Roel van Velzen maakt muziekprogramma voor vrede op Veronica

19 Augustus 2013 11:36 | muziek | Door Televizier

Roel van Velzen en Saar Koningsberger zijn  te zien in het eenmalige programma Music Above Fighting van Veronica. Hierin strijden ze voor vrede in Congo.

Op de Internationale Dag van de Vrede, zaterdag 21 september, zendt Veronica het programma MasterPeace: Music Above Fighting uit. Hiervoor reizen Saar Koningsberger en Roel van Velzen naar Congo.

MasterPeace

MasterPeace is een stichting die gebruik maakt van muziek om tegenpolen te verbinden en nieuwe conflicten te voorkomen. Zo organiseren zij ook de bevrijdingsfestivals en Dance4Life. Roel van Velzen reist voor de stichting naar Congo om daar samen met de Congolese superster Innocent Balume een concert te geven.

Saar Koningsberger

In de eenmalige uitzending Music Above Fighting worden de voorbereidingen voor dit concert gevolgd. Ondertussen gaat presentatrice Saar Koningsberger op pad om verhalen te horen van de lokale bevolking. Ook heeft zij gesprekken met mensen die muziek als wapen voor verbroedering gebruiken.

Muziek en Veronica

Met het programma wil Veronica weer meer aandacht geven aan muziek. Mark Bruitsman, zendermanager van Veronica, is hier erg over te spreken: "Muziek speelt bij Veronica ondertussen weer een steeds grotere rol, niet in de laatste plaats omdat het niet meer is weg te denken uit het dagelijkse leven van onze doelgroep. Met Music Above Fighting als thema laten we zien dat muziek niet alleen vermaak is maar ook een verbindende rol kan spelen bij conflicten."

MasterPeace: Music Above Fighting is op 21 september om 21:00 uur te zien op Veronica.

Meer over