Ruim 200 aanmeldingen voor BZT Show muziekwedstrijd

Met nog enkele dagen tot de sluiting van de inschrijving hebben al meer dan 200 scholen zich aangemeld voor de BZTband XXL muziekwedstrijd. 

KRO-NCRV organiseert de BZTband XXL in samenwerking met Meer Muziek In De Klas.

BZTband XXL

Het jeugdprogramma werkt aan de formatie van de BZTband XXL, bestaande uit de tien meest muzikale basisschoolklassen van Nederland. Alle groepen 5, 6 en 7 mogen zich opgeven en een filmpje maken waarin ze samen muziek maken uit één van de tien, door de BZT Show gekozen, sounds. Het aanbod is zeer divers: van 'blazen en fluiten' tot rap en van popband tot huis-, tuin- en keukenpercussie. 

Fantastisch

Inmiddels hebben dus al meer dan 200 schoolklassen een filmpje ingestuurd. BZT Show presentatrice Jetske van den Elsen is meer dan blij verrast door al die duizenden musicerende kinderen: "Dat aantal is natuurlijk fantastisch. Na de sluiting van de inschrijving gaat een jury alle inzendingen bekijken en beoordelen. De beste klassen gaan in juni door naar de theaterronde, daar zullen we niet veel van op televisie zien.

Spelen voor Máxima

Jetske vervolgt: "Na de theaterronde blijven er per categorie drie klassen over. In de BZT Show wordt vanaf september bepaald welke klas het beste is. Zo wordt uiteindelijk de BZTband XXL samengesteld. Die groep kinderen gaat met een musicus en een componist aan de slag om een symfonie te schrijven die uiteindelijk in Carré voor onder andere koninging Máxima uitgevoerd gaat worden. Dat is uiteraard superspannend."

Meedoen?

Het kan nog, al is er wel wat haast bij. De inschrijving sluit op vrijdag 22 april. Aanmelden kan HIER.

Meer over:

Reageren