'Scheur' in Songfestival-jurk Trijntje staat symbool voor gebroken hart

Het diepe decolleté in Trijntjes jurk is niet zomaar een decolleté, maar een symbool voor het gebroken hart uit Walk Along. Dat vertelt ontwerper Tycho Boeker.

Trijntje Oosterhuis draagt bij haar Songfestival-optreden een zwarte jurk met een decolleté tot aan haar navel. Dat decolleté heeft ontwerper Tycho Boeker niet alleen gekozen omdat hij en Trijntje het mooi vinden, maar ook omdat het past bij de boodschap van het nummer Walk Along.

Trijntje gooit hart open

"Walk Along gaat over een verloren liefde," legt Boeker uit in De Telegraaf. "In het nummer wordt Trijntje verscheurd door verdriet. Zo kwam ik op het idee voor een diepe scheur in het decolleté." Op NRC.nl voegt de ontwerper daaraan toe: "Trijntje gooit met dit nummer haar hart open. Dat is wat het decolleté symboliseert."

IJzerdraad

Tycho Boeker wil niet verklappen hoe de outfit precies in elkaar zit. "Maar ik verzeker je dat de jurk perfect op zijn plek blijft," zegt hij in De Telegraaf. "Het was even puzzelen. Daarbij hebben we her en der ijzerdraad gebruikt, om de constructie goed te ondersteunen." De ontwerper sluit uit dat Trijntjes borsten uit haar jurk floepen: "Ze kan een koprol maken en dan nog zit de jurk goed."

Lees ook:
Tycho Boeker over Trijntjes jurk: "Ach, mijn moeder vindt het ook te bloot"

Reageren