Wie wordt de nieuwe S10?

Selectiecommissie Eurovisie Songfestival nu al op zoek naar inzending 2023

16 mei 2022 21:25 | muziek | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
S10 is goed en wel geland of de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival start aan de zoektocht voor haar opvolger. Muzikanten die Nederland willen vertegenwoordigen mogen zich melden.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: daags na afloop van het 66e Eurovisie Songfestival is de organisatie alweer bezig met de voorbereidingen voor komend jaar. Stap één: een geschikte inzending vinden.

Artiesten en songwriters

Vanaf nu staat het artiesten en songwriters van alle genres vrij om maximaal drie liedjes aan te bieden aan de selectiecommissie en omroep AVROTROS. In principe mag iedereen meedingen, maar de organisatie geeft de voorkeur aan een "eigentijdse, authentieke sound". 

Kant-en-klaar

Verder moeten de ingezonden liedjes al wel zo goed als af zijn. Het is niet de bedoeling dat de organisatie zelf het nummer nog verder gaat ontwikkelen met behulp van andere producenten of artiesten. 

Voorwaarden

Daarnaast zijn er nog een aantal spelregels aan het insturen van een song. Het gaat er in de eerste plaats om dat het liedje "overtuigend onderscheidend" is, niet eerder commercieel uitgebracht voor 1 september 2022 en uiteraard mag het maximaal 3 minuten duren.

Insturen van inzendingen kan tot 31 augustus 2022 naar songfestival@avrotros.nl. 

Meer over