Shalisa (15) wint Junior Songfestival 2015

4 oktober 2015 12:16 | muziek | Door Televizier

Shalisa van der Laan uit Wognum heeft met ruime afstand het Junior Songfestival 2015 gewonnen. Haar zelfgeschreven liedje Million Lights kreeg het maximale aantal jurypunten. 

Niet eerder kreeg een deelnemer het maximum aantal punten van de vakjury, de kinderjury én het publiek dat tijdens de liveshow massaal smste. Hierdoor was Shalisa's overwinning een voldongen feit.

Shalisa wil Beyoncé worden

Shalisa reageerde uiteraard uitzinnig van vreugde en noemde haar overwinning "te gek". Gevraagd wat haar grootste droom is, antwoordde de Noord-Hollandse dat ze een carrière als die van Beyoncé wel ziet zitten: "Maar met die van Anouk zou ik ook al geweldig tevreden zijn''.

Geen jongens in de finale

Opvallend genoeg waren alle finalisten meisjes, de laatste mannelijke kandidaten sneuvelden in de halve finale rondes. Overigens zijn alle edities van het Junior Songfestival sinds 2010 gewonnen door meisjes. In 2009 was het Ralf Mackenbach die er met zijn nummer Click Clack met de winst vandoor ging. Tijdens het Junior Eurovisiesongfestival kwam hij ook als winnaar uit de bus.

Shalisa naar Bulgarije

Shalisa mag de Nederlandse eer verdedigen en belooft vol voor de winst te gaan in Bulgarije. Het Junior Eurovisiesongfestival vindt op 21 november plaats in Sofia. In 2013 en 2014 werden we achtste.

Meer over