Shalisa klaar voor finale Junior Songfestival

De 15-jarige Shalisa van der Laan verdedigt vanavond de Nederlandse eer in de Bulgaarse hoofdstad Sofia tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

Shalisa won begin oktober op overtuigende wijze het Junior Songfestival. Ze kreeg het maximale aantal punten.

"Shalisa Keys"

Shalisa is al een paar dagen in Bulgarije om haar optreden voor te bereiden. Inmiddels heeft ze vanwege haar pianospel en naam al de bijnaam Shalisa Keys gekregen, een verwijzing naar die andere beroemde, zingende pianist: Alicia Keys. Op kenners maakte haar act, met piano, veel kaarsen en spannende back-up dansers, al veel indruk. Maar online is er nog weinig animo voor de Nederlandse inzending, uit een Eurovisie poll bleek dat Shalisa momenteel op de 13e plaats van de 17 deelnemers zou eindigen. De Georgische act The Virus is met hun nummer Gabede de gedoodverfde favoriet.

Buddy en Edsilia

Het Junior Eurovisiesongfestival gaat om 19.30 uur live van start op NPO 3. Maar vanaf 19.00 verzorgen Buddy Vedder en Edsilia Rombley een voorprogramma op Zapplive.nl. Ze gaan onder meer onderzoeken wat de kansen zijn van Shalisa én wie haar tegenstanders nou eigenlijk zijn. 

Meer over:

Reageren