Simon zonder Nick op theatertour

Simon Keizer, bekend van het palingsound-duo Nick & Simon, gaat solo. In 2016 zal hij op het podium staan zonder Nick Schilder.

Simon begint in februari 2016 met een solotour, vertelde hij maandagochtend in WNL’s Vandaag De Dag. Dit betekent niet het einde van zijn carrière met Nick, want het duo gaat gewoon door. 

Verlanglijstje

Simon zegt over zijn eigen project: “Dat stond al een tijdje op m’n verlanglijstje. Een jaar of drie geleden had ik al eens aangegeven: ik wil ooit een keer heel klein wat zaaltjes door in m’n eentje.” En dat wordt het eerste grote solo-avontuur van Simon. Hij treedt nu al bijna tien jaar op met Nick. Daarvoor deed de Volendamse hunk zelf mee met Idols 2, maar daarbij werd hij in de voorrondes uitgeschakeld. 

Nick & Simon

Op de vraag of Nick en Simon na Simons tour wel weer als duo verdergaan, zijn de zangers duidelijk. “Geen zorgen, dat komt helemaal goed,” lacht Nick. “Vrij snel daarna staan al allerlei andere Nick & Simon-projecten op stapel, dus het betekent helemaal geen splitsing,” aldus Simon. 

Ook vóór Simons eigen tour is hij nog volop aan het werk met Nick. Vanaf aanstaande zaterdag zijn de Volendammers weer te zien als coaches in The Voice Kids.

Lees ook: Onlangs was Simon - zonder Nick - te zien in comedyserie Jeuk.

Meer over: