Spannend

Dit is hoe en wanneer het Songfestival-nummer van S10 wordt onthuld

22 februari 2022 13:38 | muziek | Door Judith Regeling

© Thijs Jansen / AVROTROS
Al bijna drie maanden weten we dat S10 Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022, maar de vraag bleef: met welk nummer? Dat wordt onthuld op donderdag 3 maart.

De Nederlandse inzending zal dit jaar live vanuit Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam in premiére gaan, zo onthulde AVROTROS zojuist.

Lees ook: S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival 

S10

Het AVROTROS- en NPO Radio 2-programma Aan de Slag staat namelijk op donderdag 3 maart tussen 09:00 uur en 12:00 uur volledig in het teken van het Songfestival, met Stien den Hollander (S10) als eregast. Live vanuit Tuschinski geeft radio-dj Bart Arens ins en outs over de artiest en telt hij met S10 en de aanwezigen in de zaal af naar het belangrijkste moment van de dag: de release van haar Eurovisie Songfestival-liedje dat volledig Nederlandstalig zal zijn.

Songfestival

Speciaal je radio op NPO Radio 2 overschakelen is echter niet nodig. Zodra dj Bart het lied voor de luisteraars inzet op de radio, kunnen fans de clippremière ook beleven op de socials van het Songfestival en het YouTube-kanaal Eurovision.tv. Genodigden zien de clip op het grote scherm in het theater.

Meer over