Eurovisie Songfestival

Songfestival volgend jaar weer in Rotterdam

16 mei 2020 23:24 | muziek | Door Dominique Hofman

© ANP
Het Eurovisiesongfestival van 2021 vindt definitief plaats in mei in Rotterdam. Dat werd bekendgemaakt tijdens de speciale tv-uitzending Eurovision: Europe Shine A Light, die zaterdag als alternatief voor het geannuleerde songfestival in 45 landen live werd uitgezonden. Rotterdam gaf vorige maand al aan weer gaststad te willen zijn. NPO, AVROTROS en NOS gaven toen aan in principe door te willen, maar eerst moesten wel alle financiën op een rijtje worden gezet.

De organiserende omroepen zijn zich er naar eigen zeggen van bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn op evenementen. Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s.

datum niet duidelijk

Wanneer het songfestival volgend jaar precies plaatsheeft is nog niet duidelijk. De komende weken en maanden worden meer details bekendgemaakt. Fans die nog kaartjes hebben voor het geannuleerde festival krijgen binnenkort een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel geld terug te krijgen. 

Meer over