Songfestivalliedje Ilse en Waylon massaal gedownload: meteen op 1 in iTunes!

Ilse DeLange en Waylon presenteerden hun Songfestival-liedje Calm Afther The Storm. Het werd door de fans massaal gedownload op iTunes.

Hoewel de meningen wat verdeeld waren na de presentatie van het songfestivallied, bestormde Calm After The Storm vlak na de uitzending van DWDD meteen de hitlijsten. Binnen een paar uur stond het nummer op 1 in de iTunes-lijst.

Ilse is dolblij:

Kritiek

De versie die Ilse en Waylon gisteren lieten horen is de akoestische versie van het nummer. Vanochtend presenteerde het duo The Common Linnets de studioversie op radio 2 bij Daniël Dekker. De twee zangers reageerden heel nuchter op de kritiek die er sinds gisteravond op hun liedje is gegeven. Reacties als 'saai' en 'een nummer zonder power' verschenen meteen na de uitzending op social media.

Akoestisch versus studioversie

Ilse legt uit dat het lied gisteren in De Wereld Draait Door inderdaad wat rustiger was, maar dat de studioversie meer uitpakt: "We twijfelden of we het in DWDD helemaal akoestisch zouden doen, of wat groter met de band", zegt Ilse. Uiteindelijk werd gekozen voor de rustige versie. "Maar, op de single hoor je elementen die je gisteren niet hebt gehoord en die de dynamiek van het liedje vergroten".

Dit heeft Nederland met country

Waylon reageerde in de radioshow op een opmerking die hij op internet las: "Iemand vroeg: wat heeft Nederland met country? Dit heeft Nederland met country!"

Concurrentie

Waylon en Ilse willen zich vooral richten op hun eigen liedje en letten niet zo op de concurrentie: "Wat de anderen gaan doen, daar ga ik me niet heel erg in verdiepen. Wij gaan toch al doen wat we gaan doen en dat kan niet beter."

Luister hier naar wat het duo vanochtend vertelde over hun muzikale samenwerking.

Meer over:

Reageren