Songfestivalnieuws: Tim Douwsma geeft punten namens Nederland, Ruth Jacott in vakjury

1 mei 2014 13:57 | muziek | Door Televizier

Zanger en presentator Tim Douwsma zal op 10 mei tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de punten uitdelen namens Nederland.

Tim is razend enthousiast over deze eervolle taak. Via Twitter laat de zanger weten:

Aan Songfestival.nl vertelt de presentator: "Het is een enorme eer voor me. Ik geloof dat er ongeveer 125 miljoen mensen kijken, dus het is heel leuk dat ik dan de punten door mag geven.”

Calm After the Storm

Voor Nederland komen Ilse DeLange en Waylon in de eerste halve finale in actie met hun lied Calm After the Storm. Tim kan niet anders dan daar ook positief over zijn: "Ik heb de laatste weken een steeds beter gevoel over het liedje. Ik denk dan ook dat we wel de finale zullen halen, maar hoever we in de finale zullen komen weet ik niet. Ik denk dat ze op zullen vallen omdat ze iets anders doen dan de andere landen want 'Calm After The Storm' is een 'klein' liedje."

Vakjury

Tijdens het Songfestival krijgen de deelnemende landen niet allen punten van stemmende kijkers. Er is ook een vakjury die een deel van de punten mag geven. Voor Nederland zitten onder andere Ruth Jacott en Marlayne Sahupala in de vakjury. Zij deden allebei zelf mee aan het muziekfestijn. Ruth in 1993 en Marlayne in 1999.

Ook platenbaas Tony Berk, musicalacteur Freek Bartels en 3FM-radio-dj Sander Lantinga zullen de acts stuk voor stuk beoordelen. De stemmen van de kijkers en de punten van de vakjury bepalen samen de einduitslag.

Ilse DeLange en Waylon rolden vanuit het vliegtuig bijna meteen de immense studio in, waar ze hun lied Calm After the Storm repeteerden.

Meer over