Stef wint Beste Singer-Songwriter van Nederland

In een spannende live finale heeft Stef het nieuwe seizoen van de populaire talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland op zijn naam geschreven.

Na een recordaantal aanmeldingen wisten juryleden Miss Montreal, Eric Corton en een reeks bekende gastjuryleden waaronder Johan Derksen het deelnemersveld terug te brengen tot zes finalisten.

Diverse talenten Beste Singer-Songwriter

Maar de onderlinge variatie tussen dit unieke zestal zorgde voor een pittige uitdaging. Valentina werd geprezen om haar loepzuiverheid al konden mensen haar tekstuele vondsten niet altijd waarderen. Yuri heeft een unieke stem, maar lapte alle zanglessen aan z'n laars. Josephine unieke sound. Stef werd door Doe Maar voorman Henny Vrienten omschreven als iemand die al 't goede van Nederpop in zich heeft. Miryam heeft een rauw randje dat smaakt naar meer ondanks 't feit dat ze toch wat braafjes is. Hekkesluiter David Benjamin leverde na een moeizaam een set ijzersterke songs. 

De keuze van Giel viel op Stef

Giel Beelen had het er moeite mee, omdat hij niet goed wist voor wie hij moest kiezen. Uiteindelijk koos Beelen voor degene die de beste liedjes geschreven had en in zijn beleving de komende tijd het meest kon gaan vlammen. Volgens Giel was dat Stef. Overdonderd en dolblij werd de zanger gefeliciteerd door zijn medekanshebbers voordat hij zijn hitsong She Will Help You Out nog eenmaal ten gehore bracht. 

Stef en de andere vijf finalisten gaan binnenkort samen op tournee.

 

Meer over:

Reageren