The Common Linnets maken titelsong voor FOX-serie Wayward Pines

The Common Linnets verzorgen de titelsong voor de Nederlandse uitzendingen van Wayward Pines, een nieuwe FOX-serie. Het nummer heet We don't make the wind blow.

Het Common Linnets-nummer is in ieder geval te horen bij de uitzendingen van Wayward Pines in Nederland, maar misschien ook wel in andere landen, vertelt zangeres Ilse DeLange aan BuzzE.

Wayward Pines

Wayward Pines is vanaf 14 mei te zien op FOX. De serie gaat over een geheim agent die vertrekt naar het stadje Wayward Pines in de Amerikaanse staat Idaho. Hij is hier om twee vermiste FBI-agenten op te sporen, maar de man komt er al snel achter dat ook hij het stad misschien nooit meer kan verlaten. Ilse DeLange is enthousiast: "Ik ben een fan van series die veel vraagtekens oproepen en dat is ook het geval met Wayward Pines."

We don't make the wind blow

De Benelux-afdeling van FOX belde Ilse zelf op met de vraag of The Common Linnets de titelsong voor Wayward Pines in Nederland wilden maken. De band is bezig met een nieuw album en had al een nummer klaar: We don't make the wind blow. Ilse vindt het goed passen bij de serie. "Het nummer gaat er eigenlijk over dat je moet leren loslaten," vertelt de zangeres aan BuzzE. 

Internationaal?

Ilse DeLange en Common Linnets-collega JB Meijers hebben met de producers van Wayward Pines gepraat en hopen dat hun nummer ook in andere landen te horen zal zijn als titelsong van de serie. "We zijn flink aan het netwerken," legt Ilse uit bij Zoomin.TV.

The Common Linnets

The Common Linnets scoren als een tierelier, ook in het buitenland. Na de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival in 2014, toen nog met Waylon, rijgen Ilse DeLange en haar bandleden de successen aaneen. Donderdag werd bekend dat de band een Echo Award heeft gewonnen in Duitsland, in de categorie 'beste nieuwkomer'. The Common Linnets versloegen de internationale grootheden George Ezra, Kiesza, Lorde en Sam Smith.

Lees ook:
Bij het winnen van de Popprijs kregen The Common Linnets de traditionele bierdouche.

Meer over: