The Voice Kids-winnaars: waar zijn ze nu?

22 Februari 2017 16:01 | muziek | Door Televizier

© William Rutten

Vrijdag 24 februari begint het zesde seizoen van The Voice Kids. Coaches Marco Borsato, Ali B en Ilse DeLange gaan op zoek naar het talent van 2017. Het programma heeft al heel wat talenten voortgebracht. Wat is er van ze geworden?

Fabienne Bergmans

In 2012 won Fabienne Bergmans, onder leiding van coach Angela Groothuizen, op 14-jarige leeftijd het eerste seizoen van The Voice Kids. De roem eiste zijn tol en Fabienne raakte in een diep dal. Na een ellendige tijd met drank, drugs en foute vriendjes stuurden haar ouders Fabienne naar een kliniek. Maar het lijkt erop dat betere tijden zijn aangebroken, want ze is aangenomen bij de Pop Academie in Utrecht. Fabienne wil nog steeds bekend worden, niet in Nederland, maar in Amerika met Engelstalige R&B-, hiphop- en soulmuziek.  De zangeres die in de film Spijt! speelde, is de afgelopen jaar flink veranderd.

Laura Kaam

Met het nummer I will always love you wist Laura van Kaam in het tweede seizoen in 2013 alle stoelen om te laten draaien. Samen met coach Marco Borsato won ze The Voice en bracht ze meerdere singles uit. Nu is Laura 18 jaar en lijdt ze aan een zware depressie. Vorige maand deed de jonge zangeres haar verhaal bij Jinek.

Ayoub Maach

Ayoub Maach won in 2014 samen met Marco het derde seizoen van The Voice Kids. Na het avontuur bij de talentenjacht hoorden we niks meer van de 14-jarige Ayoub. Dit in tegenstelling tot Isabel Provoost, die tweede werd. Dit jaar deed Isabel mee aan The Voice of Holland, maar ze kreeg het weer niet voor elkaar om de winnaar te worden. Isabel moest het afleggen tegen Pleun.

Lucas van Roekel

Lucas van Roekel is de vierde winnaar van The Voice Kids. Met zijn enorme bos vol krullen wist hij de harten van de coaches voor zich te winnen. Samen met Nick en Simon bereikte hij de finale en zong daar het nummer Against all odds. De 15-jarige Lucas werkt nu aan zijn eerste single.

Esmee Schreurs

In het vierde seizoen van The Voice Kids maakte Angela Groothuizen plaats voor Ilse DeLange. Ook Nick en Simon zien we niet langer op de rode stoelen. Ali B heeft hun plek ingenomen. Esmee Schreurs uit Almelo koos na haar blind audition voor, hoe kan het ook anders, Ilse DeLange. Met Esmees versie van A moment like this van Kelly Clarkson wist ze de andere finalisten ver achter zich te laten. De 14-jarige Esmee heeft inmiddels haar eigen YouTube-kanaal en plaatste vorige week nog een cover van het nummer Black Roses uit de serie Nashville.

Vajèn en Dave

Vajèn van den Bosch en Dave Dekker waren dan niet de winnaars van The Voice, maar zij wisten het tot nu toe al ver te  schoppen in hun carrière. In 2012 namen de twee het in de finale op tegen Fabienne. Ondanks dat zij net naast de titel grepen, gingen ze dapper door en met succes. Vajèn speelt in verschillende musicals (Musicals in Concert en De gelaarste kat)  en heeft meerdere rollen gehad in televisieseries. Dave zagen we in 2009 als Ciske in de musical Ciske de Rat en heeft sinds januari zijn eigen docusoap: Dave Dekker Dendert Door bij Shownieuws.

Drank en drugs

Ook dit jaar staan weer een boel kinderen te popelen om auditie te doen voor de talentenjacht. Allemaal hebben ze maar één doel: The Voice worden. Laten we hopen dat de winnaar van het zesde seizoen zich niet waagt aan drank en drugs (het nummer mag natuurlijk wel), maar hem of haar een mooie carrière als zanger wacht.

The Voice Kids is op vrijdag 24 februari te zien om 20.30 uur op RTL4.

Meer over