Kijkers lopen weg

Tino Martin bezorgt RTL 4 primetime kijkcijferdrama

9 juli 2023 10:05 | muziek | Door Faye Heijnis

© Marc Verhees
RTL pakt dit weekend uit met Tino Martin, die minder populair is dan de omroep wellicht dacht. 'Loop niet weg', zingt Tino, maar dat doen RTL 4-kijkers massaal wel. De concertregistratie van Tino's optreden in Carré levert de zender zeldzaam lage primetimecijfers op.
Tino Martin haalt afgelopen week het nieuws door zijn uitspraken over zijn drankgebruik in de Videoland-documentaire Laat Me Leven, die sinds gisteren op de streamingdienst te zien is. Op de dag van de Videoland-première zendt RTL 4 ook de concertregistratie van Tino's optreden in Carré uit, in het primetimeslot om 21.45 uur zelfs. Een keuze die de zender duur komt te staan. 

Tino Martin op RTL 4 

Onder de RTL 4-kijkers lijken zich namelijk bar weinig fans van Tino te bevinden die hem op tv willen zien optreden. Na Weet ik veel (571.000 kijkers) zijn slechts 124.000 kijkers gaan zitten voor de uitzending van het Carré-concert. En dat terwijl zijn Videoland-documentaire, waarin Tino zijn zenuwen voor elk concert en optredens met een borrel te veel op aankaart, toch nieuwsgierig zou kunnen maken.
Sommige kijkers pennen dat de documentaire net iets te vroeg komt. "Wie is Tino Martin nu eigenlijk?" Wie wel naar zijn Carré-concert op RTL 4 kijkt, moet fan zijn. "Zingt beter dan Froger en Gordon bij elkaar", klinkt het onder meer. 

Videoland-documentaire Tino Martin

Dat Tino succesvol is is met zijn hits en concerten niet te ontkennen. Maar aan dat succes zit dus ook een keerzijde, onthullen zowel de zanger als zijn vriendin Kimberley in Laat Me Leven. Ze laten zich voor het eerst publiekelijk uit over video's van een dronken Tino op het podium. "Deze ezel heeft zich niet één keer gestoten, maar zeg maar twaalf keer", zegt de zanger erover. Kimberley: "Iedere keer dat je in die kuil dondert dan denken ze: wat ben je nou voor een domme klootzak? Hoe krijg je het voor elkaar?" 

Tino beseft dat hij onder een vergrootglas ligt en zweert het overmatige drankgebruik bij optredens af. "Zulke dingen zijn me gebeurd. Die zijn me overkomen en dat mag eigenlijk helemaal niet gebeuren."

Meer over