Toch Trijntje Oosterhuis naar het Eurovisie Songfestival

7 November 2014 22:37 | muziek | Door Televizier

Anouk bevestigde tijdens een uitzending van College Tour zo'n beetje dat Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival in Wenen.

Presentator Twan Huys vroeg in College Tour aan Anouk of Trijntje naar het Songfestival gaat volgend jaar. Anouk moest hartelijk lachen en zei: 'fuck, ik ben zo'n slechte leugenaar, ik zou het niet weten.' Daarna vertelde Anouk dat zei het lied voor Trijntje zal gaan schrijven. Een anonieme bron bevestigde het verhaal vervolgens aan het ANP.

Anouk

Eerder vandaag werd Dotan nog genoemd als serieuze kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Alain Clark liet eerder dit jaar weten dat hij graag wilde gaan. Het is Anouk zelf die ervoor heeft gezorgd dat het Eurovisie Songfestival ineens weer bon ton is geworden onder serieuze artiesten.

Bagger

Na veel bagger-inzendingen die telkens strandden in de halve finale, zorgde Anouk er eigenhandig voor dat het liedjes festival weer populair werd. De zangeres werd in 2012 negende met het nummer Birds, The Common Linnets deden het dit jaar nog beter met een tweede plek.

Meer over