Trijntje krijgt hulp van zoontjes bij keuze Songfestival-jurk

Vandaag kiest Trijntje Oosterhuis welke jurk ze aandoet bij haar optreden op het Songfestival. Dat doet ze samen met haar zoontjes Marijn en Jonas.

Trijntje Oosterhuis moet kiezen tussen de sexy jurk met het diepe decolleté, die ze droeg bij de eerste repetitie, en de langere jurk met iets minder decolleté, die ze liet zien bij de tweede repetitie. "Ik spreek er nog over met regisseur Hans Pannecoucke," vertelt de zangeres aan het AD. "Maar uiteindelijk beslis ik het aan het ontbijt met mijn zoontjes. Hun stem is doorslaggevend."

Marijn en Jonas

De zoontjes van Trijntje, Marijn en Jonas, kwamen afgelopen weekend naar Wenen om hun moeder bij te staan in haar Songfestival-avontuur. "Heerlijk om ze om me heen te hebben," aldus Trijntje. "Veel familietijd is er niet helaas, gelukkig hebben ze vriendjes bij zich om zich te vermaken."

Jurk

Marijn en Jonas helpen mee bij een belangrijke keuze: de jurk die Trijntje aandoet, is bepalend voor het beeld van de act, waar veel mensen hun stem op baseren. Vorig jaar schoten The Common Linnets plots omhoog bij de bookmakers toen duidelijk werd dat hun optreden een waar tv-sprookje was.

Tycho Boeker

De eerste jurk, die de tongen behoorlijk losmaakte vanwege het diepe decolleté, is speciaal voor Walk Along ontworpen door Tycho Boeker. De 'scheur' in de jurk staat symbool voor het gebroken hart waarover Trijntje zingt. De outfit heeft een gaatje bij haar billen, 'zodat er ook nog iets gebeurt aan de achterkant'.

Jasjes

Trijntje verving deze sexy jurk bij haar tweede repetitie door een andere outfit. Die tweede jurk is iets minder opvallend en heeft voor zover bekend geen gaatje aan de achterkant. Trijntje droeg de jurk met twee verschillende jasjes: een zwarte en een rode. Dat rode jasje bleek een van de achtergrondzangeressen zondag te dragen op de rode loper. Dat is hier op de achtergrond rechts te zien:


Lees ook:
Trijntje weet nog niet welke jurk ze aandoet.

Reageren