Trijntje krijgt meer concurrentie tijdens Songfestival

23 December 2014 11:53 | muziek | Door Televizier

© William Rutten

Trijntje Oosterhuis krijgt het lastiger dan haar voorgangers tijdens het Eurovisie Songfestival 2015. Er doen volgend jaar namelijk nóg meer landen mee aan het liedjesfestijn.

Cyprus, Tsjechië en Servië doen dit jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival. Oekraïne slaat het tv-evenement een jaartje over, het land is momenteel te druk met andere dingen bezig.

Cyprus

Cyprus nam geen deel aan de afgelopen editie, vanwege de financiële crisis op het eiland. De natie is gelukkig weer aan de betere hand, en dus doen ze weer mee aan het Songfestival.

Tsjechië 

Tsjechië deed sinds 2009 niet meer mee aan het Eurovisie Songfestival. Het land van de Bramborák (aardappelpannenkoeken) kreeg destijds geen enkel punt van de overige landen. Tsjechië schaamde zich rot, waardoor het land niet meer deel durfde te nemen aan het liedjesfestijn. De gêne is schijnbaar voorbij, ze doen weer mee!

Servië  

Servië stuurde in 2014 niemand naar het Eurovisie Songfestival. De reden van afwezigheid is nooit openbaar geworden, al kunnen we wel stellen dat ze het liedjesfestijn hebben gemist. Het Oostblokland stuurt in 2015 een concurrent van Trijntje Oosterhuis naar Wenen. 

Eurovisie Songfestival

Trijntje Oosterhuis zingt in Wenen het uiterst catchy nummer Walk Along. Ze zong het lied tijdens een liveshow van The Voice Of Holland.

Meer over