Trijntje Oosterhuis bij DWDD voor vooruitblik op Songfestival

Trijntje Oosterhuis blikt woensdag vooruit op het Eurovisie Songfestival bij De Wereld Draait Door. Over een maand staat ze in Wenen op het podium.

Trijntje Oosterhuis is volop bezig met de voorbereidingen voor haar Songfestival-optreden, maar maakt vanavond even tijd voor De Wereld Draait Door. De zangeres schuift aan bij Matthijs van Nieuwkerk voor een vooruitblik op het muziekspektakel in mei.

Trijntje Oosterhuis

Misschien licht Trijntje vanavond wel een tipje van de sluier op over de aankleding van haar act. Tot nu toe liet ze er nog maar weinig los, behalve dat ze geen hakken aandoet op het podium in Wenen en dat Hans Pannecoucke het optreden gaat regisseren, die ook de regie voor The Common Linnets deed.

Hans Pannecoucke

"Hans probeert het optreden eruit te laten zien als een videoclip," zei Trijntje in het AD. "Hans' visie is dat de cameravoering mijn sterke eigenschappen benadrukt. Hysterie en hoepelrokken hoef je dus niet te verwachten in Wenen, maar wel een optreden met veel dynamiek en snelle beelden."

De Wereld Draait Door

Trijntje zat in november ook al aan de DWDD-tafel, toen nét bekend was dat ze Nederland gaat vertegenwoordigen. Ze vertelde toen dat ze al vaker was gevraagd voor het Songfestival, maar het eerder nooit aandurfde. "Dat Anouk het durfde, heeft wel voor heel veel mensen de deur geopend," zei de zangeres, die met haar vriendin Anouk samenwerkte voor Walk Along.

Lees ook:
Trijntje Oosterhuis brengt album Walk Along vlak voor Songfestival uit.

Bekijk hieronder de videoclip van Walk Along: 

Reageren