Trijntje Oosterhuis brengt album Walk Along vlak voor Songfestival uit

Trijntje Oosterhuis pakt het slim aan: vier dagen voordat ze in Wenen op het Songfestival-podium staat, verschijnt haar nieuwe album Walk Along.

Trijntje Oosterhuis brengt op 15 mei haar album Walk Along uit, genoemd naar het gelijknamige Songfestival-nummer. Een slimme planning, want vier dagen later treedt ze in Wenen op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival en horen miljoenen Europeanen haar why-ai-ai-ai-song.

Walk Along

Het album bevat naast de Songfestival-track tien andere nieuwe nummers, allemaal geschreven en geproduceerd door Anouk. Het is niet de eerste keer dat Trijntje samenwerkt met de rockchick: in 2012 maakten de vriendinnen al samen het Trijntje-album Wrecks We Adore, met hits als Happiness en Knocked Out.

Anouk en The Common Linnets

Ook de vorige twee Nederlandse deelnemers van het Songfestival planden een albumrelease rond hun internationale optreden, om maximaal te profiteren van de Eurovisie-aandacht. En dat werkte: Anouks Sad Singalong Songs haalde in 2013 in één dag al de platina status en het Common Linnets-album werd het eerste in de Nederlandse hitlijstgeschiedenis dat met alle nummers tegelijk genoteerd stond in de Single Top 100.

Lees ook:
Trijntje Oosterhuis zal geen hakken aandoen in Wenen.

Bekijk hieronder de videoclip van Walk Along:

Reageren