Trijntje Oosterhuis met acht koffers onderweg naar Wenen

Trijntje Oosterhuis is zondagochtend vanaf Schiphol vertrokken richting het Songfestival. "Ik heb acht koffers bij me. Zoveel heb ik nog nooit ingecheckt!"

Trijntje Oosterhuis is zondagochtend samen met de rest van de Songfestival-delegatie vertrokken naar Wenen, waar ze op 19 mei aantreedt in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op Schiphol werd de zangeres opgewacht door de pers en door het personeel van de KLM.

Jurk

Trijntje bood het personeel meteen haar excuses aan voor alle bagage die ze meeneemt naar Wenen. "Ik heb acht koffers bij me. Zoveel heb ik nog nooit ingecheckt", zei ze tegen RTL Boulevard. Een van die koffers bevat de strikt geheime outfit die Trijntje gaat dragen tijdens haar uitvoering van Walk Along. De jurk mag tijdens de vlucht in de cockpit liggen, zodat er zeker weten niks misgaat.

Hans Pannecoucke

Ook al vindt het Songfestival pas over meer dan een week plaats, Trijntje moet in Wenen al snel aan de bak: maandag is haar eerste repetitie. Een spannend moment voor de zangeres: "Dan valt voor het eerst alles samen. De muziek, show, regie. Dan pas voel ik of het allemaal klopt." Voor de act werkt ze met regisseur Hans Pannecoucke, die vorig jaar ook het tv-sprookje van The Common Linnets regisseerde.

Lees ook:
In Trijntjes koffers zitten in ieder geval geen hakken.

Reageren