Trijntje Oosterhuis start in eerste halve finale Songfestival

26 Januari 2015 13:59 | muziek | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Trijntje Oosterhuis staat in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, dat op dinsdag 19 mei plaats gaat vinden in Wenen. 

De Eurovisie organisatie maakte vandaag de indeling van het liedjesfestijn bekend. Trijntje komt als vierde aan de beurt. 

Eurovisie loting

De samenstelling van de twee halve finales wordt uiterst ceremonieel bepaald via een loting. Nederland kwam in poule 4 terecht, samen met Belgie, Finland en diverse landen uit het voormalig Oostblok. Overigens staan gastland Oostenrijk en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland automatisch in de finale.

"Eurovisie loting kon veel slechter"

De eerste reacties op de uitslag zijn in elk geval positief. Eurovisiekenner Maurice Wijnen: “Trijntje heeft in de semi-final geen last van sterke landen als Azerbeidzjan, Ierland, Zweden en Noorwegen. Kortom, loting had veel slechter gekund“. Commentator Cornald Maas is ook voorzichtig tevreden en stelt dat het gunstig is dat Trijntje in de eerste halve finale staat waar 16 landen aan meedoen. "In de tweede 17 landen, met daarin zowat heel Scandinavië."

Het is nog even afwachten hoe Europa gaat reageren op Walk Along. Onlangs werd wel duidelijk dat Pierre Kartner geen fan is van het door Anouk geschreven lied.  

 

Meer over