Trijntje Oosterhuis terug naar Nederland: "Ik voel me geen failure"

20 Mei 2015 13:13 | muziek | Door Televizier

© Twitter Lammert de Bruin

Trijntje Oosterhuis verlaat Wenen nu ze is uitgeschakeld op het Songfestival. Ze kijkt positief terug op haar avontuur: "Ik heb m’n ballen op het hakblok gelegd."

Trijntje Oosterhuis vliegt woensdagmiddag terug naar Nederland na haar uitschakeling in de eerste halve finale van het Songfestival. Haar nummer Walk Along kreeg helaas niet genoeg punten om door te gaan. Toch verlaat Trijntje Wenen met opgeheven hoofd. "Ik heb met zo veel plezier meegedaan," vertelt ze op Radio 2. "Ik ben niet teleurgesteld, ik voel me niet als een failure." Wel vindt ze haar vroegtijdige vertrek jammer: "Ik had graag langer in deze hysterische flow wilen blijven."

Zenuwslopend

"Ik heb alles gegeven wat ik had, ik heb gezongen alsof m’n leven ervan afhing," reageerde Trijntje voor de camera's van de NOS. "Ik kan jullie vertellen: het is zó zenuwslopend, geloof me, m’n hart klopte in m’n keel. Ik ben al ruim 25 jaar zangeres, maar dit is gewoon een ander ding. Je kunt je geen risico permitteren. Die ervaring wilde ik heel graag meemaken en delen met iedereen. Ik hoop dat ik veel mensen heb kunnen raken."

Persoonlijke overwinning

Ondanks haar uitschakeling was het optreden op het Songfestival voor Trijntje een persoonlijke overwinning. "Ik ben altijd heel nerveus voor optredens," zegt ze tegen RTL Boulevard. "Ik had zelf iets te overwinnen en dat is me gelukt. Ik voel me een winnaar." Ze wil andere artiesten dan ook vooral aanmoedigen om ook mee te doen. "Ik hoop dat mensen die na mij volgen met net zo veel zin en enthousiasme eraan beginnen."

Geen gezichtsverlies

Trijntje had van tevoren al ingecalculeerd dat het Nederlandse succes van de afgelopen jaren lastig te evenaren was. "Ik heb m’n ballen op het hakblok gelegd door gewoon te denken: ik ga," vertelt ze op Radio 2. "Dat je over Ilse en Waylon heen komt, kun je vergeten. Dat wisten we allemaal van tevoren." Haar vroege exit betekent geen gezichtsverlies: "Je moet niet denken: ik heb alleen maar te verliezen. We moeten de positieve tendens doorzetten."

Feestje

Na de uitslag van dinsdagavond hebben Trijntje en haar team vannacht een flink feestje gevierd. "Ik kon eindelijk een wijntje drinken. We hebben heel gedisciplineerd geleefd de afgelopen week, dus het was wel even ontlading. Het was supergezellig." Na een korte nacht verlaat de ploeg Wenen, maar in Nederland gaat Trijntje doorfeesten:


Lees ook:
3,4 miljoen mensen zagen Trijntje afvallen op het Songfestival

Meer over