Trijntje Oosterhuis 'verbijsterd' over reacties op Songfestival-jurk

Trijntje Oosterhuis verbaast zich erover dat er zoveel mensen reageren op haar Songfestival-jurk. "Ik vind het niet zo'n shocking jurk!"

Trijntje Oosterhuis is 'verbijsterd' over de hoeveelheid reacties op haar Songfestival-outfit, een sexy jurk met een decolleté tot aan haar navel en een gaatje bij haar billen. "Ik vind het heel apart dat het mensen zo bezig houdt," vertelt de zangeres op 3FM. "Ik vind het prima dat iedereen er een mening over heeft, maar ik vind hem eigenlijk wel meevallen. Ik vind het niet zo'n shocking jurk."

Trijntje Oosterhuis

"Ik ben ervan onder de indruk hoe veel het losmaakt bij mensen," zegt Trijntje. "Het is niet mijn bedoeling om de nadruk op m'n outfit te leggen. Ik wil gewoon lekker zingen en m'n performance zo goed mogelijk doen. Dat vind ik veel belangrijker dan de kleding. Maar goed, wie ben ik? Ik wist natuurlijk van tevoren dat het bij het Songfestival ook heel erg over de kleding gaat."

De jurk

Trijntje is niet gewend dat er zoveel commentaar is op haar outfit. "Ik ben gewoon zangeres en ik heb nog nooit zo veel meningen gekregen over wat ik aanheb." Ze laat de reacties gewoon over zich heen komen: "Ik sta er heel neutraal in, ik neem het niet persoonlijk. Maar op een gegeven moment moet het ook weer over de muziek gaan."

Tycho Boeker

De jurk past perfect bij die muziek, liet ontwerper Tycho Boeker weten. De 'scheur' in de outfit staat symbool voor het gebroken hart waarover Trijntje zingt in Walk Along. Ook symboliseert het diepe decolleté dat de zangeres haar hart opengooit. Waarvoor het gaatje bij haar billen symbool staat, is nog niet bekend.

Frans Bauer

Op 3FM reageert Trijntje verder op het visioen van Frans Bauer, die denkt dat ze het Songfestival wint dankzij haar jurk. "Had hij een borreltje op toen hij dat twitterde?" lacht ze. Maar daarna uit ze haar dankbaarheid aan het Songfestival-orakel: "Nee, ik vind het hartstikke leuk. Dankjewel, Frans!"

Lees ook:
Trijntje Oosterhuis verslaat al haar concurrenten op YouTube.

Reageren