Trijntje weet nog niet welke jurk ze aandoet bij Songfestival

Trijntje Oosterhuis experimenteerde bij haar tweede Songfestival-repetitie in Wenen met een andere jurk, maar besluit later pas welke outfit ze kiest.

Trijntje droeg bij haar tweede Songfestival-repetitie in Wenen een andere outfit aan dan de veelbesproken jurk die ze eerder liet zien: dit keer had ze een langere jurk aan met een minder diep decolleté. Op de persconferentie na afloop vertelde de zangeres dat ze nog niet weet welke jurk het uiteindelijk wordt.


Experimenteren

"Ik heb nóg vijf opties," grapt Trijntje. Ze legt uit dat er bij de repetitie nog volop werd geëxperimenteerd om dinsdag in de eerste halve finale het mooiste beeld te krijgen. "We willen verschillende outfits uitproberen. Daar zijn de repetities voor," aldus de zangeres. "We blijven het veranderen totdat we voelen: dit is hoe we het gaan doen." Trijntje zei in ieder geval dat ze er niet op uit was om de pers te shockeren met de jurk van ontwerper Tycho Boeker.

Tycho Boeker

Boeker wist niets van de kledingwissel. "Ik noem het werk in uitvoering," vertelt hij aan het AD. "Misschien is de keuze geweest: de oorspronkelijke jurk leidt teveel af van de act. Dat kan. Ik denk niet dat het met kritiek op het decolleté te maken heeft." Boeker zou het jammer vinden als zijn jurk in de kast blijft hangen bij de halve finale. "Maar ik ben niet beledigd. Het overkomt me regelmatig dat een creatie het uiteindelijk niet haalt."

Lees ook:
Trijntje kiest voor andere jurk bij tweede repetitie Songfestival.

Bekijk de beelden van de tweede repetitie hieronder:

Reageren