Uw gastheren bij Vrienden van Amstel Live: Nick en Simon

26 januari 2017 13:33 | muziek | Door Televizier

© Rogier Jaarsma

Nick gaat niet zonder Simon, en andersom. Donderdag zijn de twee Volendamse ­zangers gastheren bij de Vrienden van ­Amstel Live. Maar wat zijn ze nog meer? Vijf keer Nick & Simon.

1 Zangers

Als rasechte Volendammers zit zingen Nick en Simon in het bloed. Nick is familie van zangeres Anny Schilder en Simon is een achterneef BZN-frontman Jan Keizer. De twee troffen elkaar op de middelbare school. Allebei schreven ze graag liedjes en zo was het zangduo geboren. Begonnen ze nog voorzichtig in de schaduw van hun grote vriend Jan Smit, al snel was het hek van de dam en scoorden ze hits als Rosanne en Kijk omhoog. Afgelopen december vierden ze hun tienjarig jubileum als zangduo met een concertreeks in Ahoy.

2 Spelletjesfanaten

De heren zijn best te porren voor een spelletje. Het begon met Nick tegen Simon, in 2012. Daarin kregen ze allerlei muzikale opdrachten, die ze samen met bekende gasten moesten uitvoeren. Vervolgens maakten ze met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven het programma Lekker Nederlands, waarin ze liedjes zo grappig mogelijk naar het Nederlands vertalen. Het hek is inmiddels van de dam en ze gaan nu helemaal los met muziek-, taal- en kennisvragen in Zullen we een spelletje doen?. “Wij doen wat wij leuk vinden, zonder hysterisch aan ons imago te denken”, verklaart Nick in Flair.

3 Reizigers

De Volendammers hebben inmiddels de halve wereld gezien. Gingen ze eerst nog een aantal jaar met Jan Smit op vakantie voor De zomer voorbij, later bedachten ze hun eigen reisprogramma: The Dream. Ze proberen met hun palingsound voet aan de grond te krijgen in een land met een andere muziekcultuur. Hun muzikale ­reizen gingen al naar de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Cuba en Zweden. Ook voor hun nieuwe werkgever SBS 6 pakken ze het vliegtuig: in Talenten zonder centen ­reizen ze onvoorbereid naar een ander land, waar ze zingend, borden wassend of pratend als Brugman hun bed en brood bij elkaar scharrelen.

4 Vaders

Zowel Nick als Simon staan dit jaar (weer) op het punt vader te worden. Nick en zijn vrouw Kirsten hadden al dochter Nikki en zoon Julian en daar komt binnenkort een derde telg bij. Simon en zijn Annemarie worden voor het eerst ouders. Hij vertelde het nieuws in december tijdens een concert. Nick wist nog van niets en viel zijn vriend in de armen. Waar Nick altijd vol enthousiasme vertelde over kinderen krijgen, had Simon eerder gezegd grote twijfels te hebben.

5 Vrienden

Van zingende klasgenoten naar succesvolle bekende Nederlanders, maar bovenal zijn het vrienden. “Als we samen op reis zijn geweest voor The Dream, laten we ­elkaar wel even met rust, maar na twee dagen bel ik hem toch wel weer op”, vertelde Nick een tijdje terug.•

Deze editie van Vrienden van Amstel Live
Ahoy Rotterdam wordt negen avonden lang omgetoverd tot de grootste kroeg van Nederland voor De Vrienden van Amstel. Johnny de Mol presenteert de avond voor de kijkers thuis, terwijl Nick & Simon de gastheren in de zaal zijn. De concertreeks, waarbij artiesten elkaars hits zingen, begon ooit in een Hollands bruin café aan het Thorbeckeplein in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste muziekevenementen. Ook deze negentiende editie, met optredens van onder anderen Marco Borsato, Golden Earring, BLØF, Typhoon, VanVelzen en Douwe Bob, is weer volledig uitverkocht.

De vrienden van Amstel Live | donderdag | 20.30 | RTL 4

Meer over