Videosnack: Herman van Veen en Boudewijn de Groot op volle toeren

17 november 2016 11:44 | muziek | Door Televizier

Een behoorlijk memorabele aflevering van Ali B Op Volle Toeren: Maar liefst twee legendes van het Nederlands lied gaven acte de presence: Herman van Veen en Boudewijn de Groot. De een had er iets meer zin in dan de ander.

Na lang vragen

Ali B had er vijf seizoenen over gedaan om de twee grootheden te strikken voor de show en toen ze eenmaal over de brug kwamen, wilden ze het alleen samen doen. Dat betekende dat rapper Diggy Dex een behoorlijk zware kluif had aan het feit dat hij twee evergreens moest hertalen naar een nieuw, rap nummer. 

Zure Boudewijn

Wat ook niet echt meehielp was het feit dat Boudewijn de Groot zichtbare moeite had met de hele onderneming. De Groot maakte er geen geheim van niks met rap te hebben en bij hun eerste ontmoeting analyseerde hij direct de zwaktes in Diggy's grote hit Morgen komt het goed. Daarmee was de toon gezet. Terwijl Herman van Veen zich met welbekend, bijna kinderlijk enthousiasme en een viool in het avontuur stortte, hield Boudewijn afstand. 

Mix up

Uiteindelijk werd Diggy naar huis gestuurd met de opdracht om het hyperactieve Opzij opzij opzij van Herman en het stemmige Avond van Boudewijn samen te brengen in een nieuwe compositie. De mix wist beide heren oprecht te verrassen. Overigens deden de oude meesters het ook nog meer dan goed.

Meer over