Wat wordt het Muziekmoment van het jaar?

22 november 2016 13:59 | muziek | Door Televizier

© Daan Verschuur/TROS

100% NL heeft de vijf genomineerden voor het Muziekmoment van het jaar bekendgemaakt. Onder de genomineerden zijn Douwe Bob, O'G3NE en Marlijn Weerdenburg.

Bij de categorie 'Muziekmoment van het jaar' gaat het om live muziekmomenten op televisie. In willekeurige volgorde zijn dit de genomineerden:

1) O’G3NE zingt Clown bij de Beste zangers van Nederland:

Het programma De beste zangers van Nederland ging dit jaar sterk van start met O'G3NE die een ontroerende, loepzuivere versie van de Emile Sandé-hit Clown zongen. Het nummer kwam zo binnen bij O'G3NE dat de zangeressen het tijdens de performance niet droog hielden. Maar ook op de bank hadden mensen een zakdoek nodig.

2) Dwight Dissels doet auditie bij The voice of Holland:

Direct bij de eerste noten van Dwights vertolking van End of the road (Boys II Men) draaiden de rode stoelen om. De blind audition leverde de kandidaat een staande ovatie van publiek en jury op. Dwight was binnen mum van tijd hét gesprek van de avond op sociale media en werd meteen uitgeroepen tot dé grote favoriet voor de eindoverwinning.

3) Douwe Bob laat zijn optreden 10 seconden stil vallen tijdens het Eurovisie Songfestival:

Het geheime Eurovisie-wapen van Douwe Bob; Op het songfestivalpodium in Stockholm laat hij 10 seconden volledige stilte vallen midden in zijn song Slow down. Hij doet een ‘I love you’ recht in de camera en half Europa valt voor hem in katzwijm. Helaas levert het hem niet de gehoopte winst op.

4) Waylon en Marlijn Weerdenburg  treden samen op in It takes 2:

Tijdens een steengoed optreden van Marlijn Weerdenburg en Waylon tijdens It takes 2, weet actrice Marlijn iedereen te verbazen met haar aandeel in het nummer Chandelier van Sia. Twitter ontploft en de jury begint te vloeken. Waylon bekent dat zelfs híj in de war raakt als Marlijn begint te zingen.

5) Nick Nicolai blaast de jury omver tijdens zijn auditie voor Holland’s got talent:

De 18-jarige Nick Nicolai is gepest en wil Holland's got talent gebruiken om nu echt eens te laten zien wat hij in huis heeft. Angela Groothuizen en Gordon maakten zich eerst grote zorgen, totdat Nick begint te zingen... uiteindelijk sluiten publiek en jury hem in hun hart in wint hij Holland’s got talent.

De 100% NL Awards worden op 7 februari 2016 uitgereikt.

Meer over