En vorige keer een vrouw met een baard

Waylon: Er wint een dame die een kip nadoet

Waylon reageerde na afloop van het Eurovisie Songfestival teleurgesteld op zijn achttiende plek in de finale. Het grote publiek wist zijn nummer Outlaw in 'em niet te waarderen en dus kon Nederland niet stunten op het festival.

"Achttiende was niet waar we voor gingen en ik vind ook dat we die plek niet verdienen. We wilden een keer iets anders doen op Eurovisie. Dat is door een boel mensen begrepen, maar door een heel groot gedeelte ook nog niet", aldus Willem Bijkerk tegenover de NOS na afloop van het liedjesfestijn.

Dame die een kip nadoet

De uiteindelijke winnaar, de inzending van Israël, is een vrouw die met een veelbesproken act op de proppen kwam. Waylon laat weten dat hij snapt waarom het nummer won, maar vreest ook dat hierdoor het festival niet gaat veranderen. "Een paar jaar geleden won een vrouw met een baard, nu een dame die een kip nadoet", zo zegt hij.

Derde deelname

De zanger sluit overigens niet uit dat hij nog een derde keer mee gaat doen aan het songfestival. "Ik zou nog wel een keer meedoen, hoor. Waarom niet, het is een te gek podium en ik denk dat het goed is mee te blijven doen met echte muziek", aldus Waylon, die eerder al deelnam samen met Ilse de Lange onder de naam The Common Linnets.

Meer over:

Reageren