Calm after the storm

Waylon wil 'eerst goed praten' voor mogelijke reünie met Ilse DeLange

25 mei 2024 11:22 | muziek | Door Faye Heijnis

© ANP
Tien jaar na hun songfestivaloptreden in Kopenhagen, lijken Waylon en Ilse DeLange steeds dichter bij een verzoening van The Common Linnets te komen. Bij Renze gaf Waylon opnieuw te kennen oren te hebben naar een reünie, omdat er volgens de zanger 'iets is wat niet helemaal afgemaakt is'.

Waylon en Ilse DeLange werden in 2014 met Calm After the Storm tweede op het Eurovisie Songfestival in Denemarken, de reeks die de Oostenrijkse Conchita Würst won. Na hun (internationale) succes samen, werd duidelijk dat er een aanvaring tussen de twee was geweest en vervolgde ze ieder voor zich hun eigen carrière. 

Waylon 'open' voor reünie met Ilse DeLange

Toen Renze Klamer vrijdagavond aan Waylon vroeg of die reünie er nou van komt, zei de zanger: "Je weet nooit wat de toekomst brengt. (...) Wie weet, ik sta overal voor open." Waylon is wel van mening dat hij en Ilse, die elkaar al 'veertig jaar en een beetje' kennen, 'eerst goed moeten praten' over een eventuele reünie. Maar: "Ik denk dat er iets is wat niet helemaal afgemaakt is, wat niet helemaal geworden is wat het had moeten worden." Vervolgens zong hij Calm After the Storm, zonder Ilse, in de talkshow. 

Ilse DeLange over Waylon

Eerder gaf Waylon op Radio 538 al te kennen dat voor hem 'de deur nooit dicht is geweest' wat betreft The Common Linnets. "Iedereen maakt een comeback op dit moment. Dít zou pas een comeback zijn." Vervolgens zei Ilse voor de camera van RTL Boulevard dat het destijdse succes van The Common Linnets 'misschien toch wel een keer gevierd moet worden'. "Ik zeg nooit nooit." 

Meer over