Op weg naar het Eurovisie Songfestival

Waylon: 'Ik ga iets laten zien wat nog nooit vertoond is'

Het is nog een kleine maand tot het Eurovisie Songfestival en Waylon krijgt steeds meer vertrouwen in een goede afloop voor zijn Outlaw in 'em: „Het is leuk dat de andere deelnemers naar je kijken en denken: ‘die moeten we in de gaten houden.’

Het nieuwe album van Waylon, The world can wait, heeft net het levenslicht gezien. Tegelijkertijd kwam de roadmovie The kid uit, waarin Waylon naar Nashville wordt gevolgd waar hij de meeste van de liedjes voor The world can wait vandaan haalde. Dat geldt ook voor Outlaw in 'em, het nummer waarmee Nederland hopelijk heel Europa van zijn sokken blaast in Lissabon. Na afloop van de première van The kid, die begin mei op RTL wordt uitgezonden, was Waylon niet te beroerd om een paar Songfestival-vragen te beantwoorden.

Er staan heel veel geschikte nummers op je album. Waarom heb je voor Outlaw in ‘em gekozen?

„Ik wilde gaan met iets dat verrast. Het ging mij vooral om het nieuw leven inblazen van het Eurovisie Songfestival. Dat is de afgelopen jaren al gebeurd, maar dit is wat drastischer. Ik ga iets laten zien dat nog nooit vertoond is. En dan kunnen er straks twee dingen gebeuren: Ik kan ervoor geprezen worden, of ik word door het midden gezaagd. I don’t care.”

Het Songfestival komt inmiddels akelig dichtbij, hoe is het gevoel nu?

„Hetzelfde als 6 maanden geleden. Ik ga er twee weken naartoe, Het gaat in totaal om zes minuten zingen, tenminste daar ga ik maar even vanuit. Twee keer drie minuten. En that’s it. Gek genoeg was ik er een half jaar geleden veel meer mee bezig dan nu. Nu zijn alle voorbereidingen klaar en is het net alsof ik het al gedaan heb. Maar ik heb er absoluut een positief gevoel over. Van de week was ik bij Eurovision in concert en dan is het leuk om daar tussen te lopen en dan zien dat andere deelnemers naar je kijken en denken: ‘die moeten we in de gaten houden’.”

Meer over:

Reageren