Waylon naar Eurovisie Songfestival met Outlaw In Em

Waylon gaat met het zelfgeschreven Outlaw in em de Nederlandse eer verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De zanger maakte zijn keus bekend bij DWDD.

Na vijf dagen DWDD met vijf gloednieuwe liedjes maakte Waylon als ontknoping van de maandelijkse media-uitzending zijn keuze bekend. Het werd liedje 2, de rauwe rock/countrysong Outlaw in em.

Spotify

De keus kwam niet echt als een verrassing voor oplettende fans die het opmerkelijk vonden dat Outlaw in em als enige van de vijf nummers al een uurtje voor de bekendmaking ineens beschikbaar was op streamingdienst Spotify. DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk wist in ieder geval van niks. 

Persoonlijk

Outlaw in em was niet de eerste keus van Cornald Maas, zo bekende de Songfestivalgoeroe aan tafel. Maar hij ziet zeker kansen voor Waylon omdat het nummer de zanger op het lijf geschreven is. Ook de boodschap, dat in ieder mens een heuse rebel schuilt, is voor Waylon een zeer persoonlijke en dat wordt vaak beloond tijdens het liedjesfestijn.

Het is wat het is

Nadat Waylon had gezongen, merkte Matthijs op dat het klonk als "Aerosmith meets the Eagles meets Bon Jovi". Mede-tafelgast Vincent Bijlo voegde er aan toe dat het heel erg "degelijk American" klonk. Waylon liet de opmerkingen over zich heenkomen: "Ik weet niet hoe het klinkt, het is van mij. Dit is mijn stijl en dit is wat er van nature bij mij uitkomt, dit is wie ik ben."

Kansen

Waylon herhaalde nog eens dat zijn ambitie is te winnen in Lissabon, maar hij bekijkt de zangwedstrijd ook nuchter: "Er doen 43 landen mee, we zouden eerste of laatste kunnen worden, maar we kunnen wel zeggen dat we onze nek hebben uitgestoken. Dit is geen veilig middle of the road popliedje. Het is nog nooit eerder gedaan."

Meer over: