Willeke maakt themalied Gaypride

4 augustus 2016 09:37 | muziek | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Willeke Alberti heeft deze editie de van Gaypride de themesong voor haar rekening genomen. Het lied heet Overdag Karel en gaat over transgenders.

Willeke Alberti draagt homo's al sinds mensheugenis een warm hart toe en kreeg zelfs de titel homomoeder. Ze sluit al jaren de Gay Pride af.  "Ik kijk er altijd naar uit”, zegt Willeke. Dat gevoel van samen één zijn is onbeschrijflijk. Die dag inspireert mij zo enorm. Daar kan ik nog dagen op teren."

Overdag Karel

Willeke maakte speciaal voor deze Gaypride het nummer Overdag Karel, over transgenders. Willeke: “Transgenders, homo’s en lesbiennes vind ik ontzettend dappere mensen, omdat ze helemaal zichzelf durven zijn. Met dit nummer wil ik iets terugdoen voor de gayscene. Ik wil laten zien dat we ons niet bang laten maken en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. De Canalparade is het allermooiste wat er is.”

Jan Versteegh

Ook Jan Versteegh maakte een lied over homoseksualiteit. De presentator/zanger schreef het nummer We zijn allemaal een beetje gay. Jan en Willeke treden beiden vrijdagavond op tijdens Franks Gaypride-feest op het Rembrandtplein. Ook Laura van den Elzen, Def Rhymz, Imca Marina, K-Liber, O’G3NE, Trafassi, Karin Bloemen, Jody Bernal, Sharon Doorson, Tim Hofman, Sander Hoogendoorn, Domien Verschuren en Frank van ‘t Hof treden daar op.

Meer over