Yes-R volgt Tim Douwsma op als host Kinderprinsengrachtconcert

13 Augustus 2015 16:01 | muziek | Door Televizier

Yes-R is dit jaar de presentator van het Kinderprinsengrachtconcert. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Tim Douwsma, die na één editie afhaakt.

Yes-R presenteert het Kinderprinsengrachtconcert 2015, tien jaar nadat hij zelf als rapper optrad tijdens het evenement. Op het Kinderprinsengrachtconcert, de jeugdversie van het Prinsengrachtconcert, spelen drie jonge musici samen met bekende Nederlandse artiesten en een ensemble onder leiding van Edwin Schimscheimer.

Nick & Simon

Dit jaar werken Nick & Simon, Edsilia Rombley en Voice-winnares Julia Zahra mee aan het Kinderprinsengrachtconcert. Nick & Simon worden begeleid door pianist Radu Ratering (11 jaar), terwijl ze hun nieuwe single presenteren. Benjamin Farber (12 jaar) bespeelt de altsaxofoon als Edsilia Rombley de hit Happy zingt. En violiste Anna Schultsz (11 jaar) doet samen met Julia Zahra de ballad Make You Feel My Love.

Tim Douwsma

Yes-R is als presentator van het concert de opvolger van Tim Douwsma, die de editie van 2014 aan elkaar praatte, maar dus na één jaar afhaakt. Van 2009 tot en met 2013 was Ewout Genemans de host, nadat Sipke Jan Bousema jarenlang het gezicht was geweest van het evenement.

Het Kinderprinsengrachtconcert is op zaterdag 22 augustus om 17.15 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
Mislukte inbraak bij Yes-R thuis

Meer over