Keizer en William Spaaij

Zien: Helden en andere hoogtepunten van The Passion 2024

28 maart 2024 23:43 | muziek | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Zonder muziek geen The passion en de makers van het jaarlijkse live-evenement hadden ook ditmaal een passende setlist voorbereid. Een van de onbetwiste hoogtepunten was het duet tussen Judas (Keizer) en Jezus (William Spaaij).

Het is altijd een verrassing hoe de samenstellers van The passion tekst en muziek combineren.

Zelfs je naam

Bekende Engelstalige nummers worden geregeld in een nieuw jasje gestoken en klassiekers uit de nederpop blijken vaak verrassend toepasselijk voor het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus. Zo waagde Angela Schijf als Maria zich aan Zelfs je naam is mooi, het liefdesliedje waar Henk Westbroek in 1997 een nummer één hit mee scoorde. Het nummer gaat over zijn vrouw, maar werkt ook als song van een moeder over haar zoon.

Mad Max

Een van de meest verrassende keuzes is Helden, een hertaling van We don't need another hero uit de film Mad Max beyond Thunderdome. Het lied was amper te herkennen als de wereldhit die de vorig jaar overleden Tina Turner er mee scoorde. Deze uitgeklede, ingetogen versie werd een meeslepend duet tussen Jezus (William Spaaij) en Judas (Keizer) die op het punt stond zijn goede vriend en leermeester te verraden. 

Meer over