Duister

Zo ziet de Songfestival-act van S10 eruit

4 mei 2022 16:06 | muziek | Door Janine van Rooden

© EBU/Nathan Reinds

S10 heeft vandaag voor de tweede keer haar Songfestival-act gerepeteerd. Voor het eerst mocht de aanwezige pers de hele repetitie bekijken. Daardoor weten we nu al hoe haar optreden er dinsdag uit gaat zien!

Tijdens de tweede repetitie in stadion PalaOlimpico in Turijn oefende S10 in twintig minuten tijd maar liefst drie keer haar optreden. De aanwezige pers omschreef de act als 'een klein en sfeervol optreden'.

Lees ook: 'Haperend Songfestival-podium heeft gevolgen voor optreden S10'

Minimalistisch

De act begint met S10 die op een verhoging staat in een donkere zaal. Ze wordt omgeven door lichtstralen en rook. Bijna het hele optreden staat ze daar met één spot op haar gericht. Zodra de refreinen van De Diepte door de zaal klinken komt er telkens wat meer licht bij.

Aan het einde van het nummer wordt de zaal weer donker, stapt de zangeres van de verhoging af en loopt ze richting de voorkant van het podium in een zee van oranje horizon-licht. Daar zoomt de camera steeds verder op haar in en zodra de laatste klanken van het nummer door de zaal gaan wordt het helemaal donker. 

De act is het beste te omschrijven als intiem, duister en minimalistisch. De zangeres houdt haar optreden klein, net als Duncan Laurence dat deed in 2019. Of de act van S10 net zo succesvol wordt zien we op dinsdag 10 mei 2022. Dan is ze namelijk te zien in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Lees hier alles over

Meer over