Undercover

Belgisch-Nederlandse Netflixserie valt in de prijzen

18 maart 2019 10:10 | netflix | Door Televizier

© ANP
De serie is nog niet in première en de eerste prijzen zijn al binnen: zo goed is de misdaadserie Undercover. De Belgisch-Nederlandse Netflixserie kreeg bij het Cinequest Film Festival in San Jose de prijs voor beste serie. 

Waarom de serie zo goed is? Dat legt Cinequest-programmadirecteur Michael Rabehl uit: "Vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd."

Undercover

Het klinkt dus veelbelovend, maar we moeten tot 3 mei wachten tot de serie op Netflix verschijnt. Undercover gaat over Ferry Bouman, een Hollandse XTC-producent aan de Nederlands-Belgische grens. Zijn comfortabele leventje verandert plotsklaps als twee undercoveragenten zijn leven infiltreren om z'n netwerk op te rollen. 

Anna Drijver

De hoofdrollen zijn voor Anna Drijver en Frank Lammers, maar de serie zit bomvol bekende acteurs uit Nederland én België. Ook Elise Schaap, Tom Waes, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit spelen een rol in de serie.

Meer over