'Eggselent'

Chicken Run krijgt na 20 jaar vervolg op Netflix

23 juni 2020 10:36 | netflix | Door Dominique Hofman

© Videostill trailer Chicken Run
De film Chicken Run, die in 2000 een enorm succes was, krijgt twintig jaar later een vervolg. De film wordt geproduceerd door Netflix.  

Netflix bevestigde het nieuws over het vervolg van de animatiefilm Chicken Run dinsdag via Twitter. De film wordt geproduceerd door Aardman Animations; het productiebedrijf dat de vorige film ook produceerde. De start van de productie staat gepland voor 2021. 

'In ons achterhoofd' 

Peter Lord van Aardman's zei bij een Netflix-panel dat het idee van een vervolg altijd in hun hoofd heeft gezeten. "We hebben er de laatste jaren zo vaak over gediscussieerd en kwamen met verschillende ideeën, maar er kwam nooit een idee waar we echt helemaal weg van waren." 

Tot nu dus, want volgens Lord wordt de nieuwe Chicken Run net zo legendarisch als die eerste film. "We hebben het perfecte verhaal. Daarbij komt dat de relatie met Netflix een soort van perfect is, omdat zij de filmmaker écht eren en vriendelijk voor hen zijn. Het voelt voor mij alsof we nu het vervolg op Chicken Run kunnen maken wat we écht willen en waar we echt om geven.  

Mel Gibson

Chicken Run, met in de hoofdrol onder andere Mel Gibson, werd in 2000 goed ontvangen en bracht wereldwijd meer dan 100 miljoen dollar op. Ook viel de film maar liefst 21 keer in de prijzen en kreeg hij 24 nominaties. De film gaat over een groep kippen, die haan Rocky (Mel Gibson) volgen om te ontsnappen uit de boerderij waar ze leven. Dat is bittere noodzaak nadat ze erachter zijn gekomen dat zij eigenlijk bedoeld zijn voor een chicken pie. 

In Nederland werden de hoofdrollen van de animatiefilm onder andere ingesproken door Katja Schuurman, Huub van der Lubbe, Jenny Arean en Rijk de Gooyer. 

Meer over