Netflix

De serie Sex Education is een van de beste dingen op Netflix

22 januari 2020 14:04 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Last van een januari-depressie? Daar is een prima remedie voor: het tweede seizoen van de serie Sex education. Veel beter wordt het niet.

Als je na het kijken van de acht afleveringen van Sex education niet minstens een hele dag fluitend door het leven gaat, weten wij het ook niet meer. De Britse Netflixreeks over een middelbare school waar zo'n beetje alle tieners in meer of mindere mate zijn geobsedeerd door seks is heerlijk. Heerlijk, ontroerend en grappig. Ineens is de wereld een stuk vriendelijker.

Masturberen

Sex education gaat over de verlegen Otis (Asa Butterfield), een zestienjarige Britse jongen met een sextherapeute als moeder. Omdat Otis zijn hele leven de wijsheden van zijn moeder heeft moeten aanhoren, is hij een sekskliniek begonnen op school zodat hij eindelijk iets met al die -tegen zijn zin- opgedane kennis kan doen. Otis geeft zijn schoolgenoten advies in ruil voor geld. Intussen gaat het met zijn eigen liefdesleven een stuk beter, hij heeft sinds het einde van seizoen 1 een vriendinnetje. En Otis kan eindelijk masturberen. Een nieuwe vaardigheid waar hij volop gebruik van maakt. 

Eric

Sex education zit vol met fantastische personages zoals Eric, de flamboyante homoseksuele beste vriend van Otis. Ook Eric heeft zo z'n relatieproblemen (zoals eigenlijk iedereen in Sex education). Hij krijgt verkering met de knapste jongen van school maar heeft nog steeds sterke gevoelens voor Adam, een schoolgenoot die hem jaren pestte maar zelf stiekem ook homoseksueel is. Ook volwassenen hebben mooie rollen in Sex education met Jean, de moeder van Otis (de geweldige Gillian Anderson), als hoogtepunt. Zij leek in het eerste seizoen alles prima op een rijtje te hebben, maar al haar zekerheden vallen weg in de nieuwe afleveringen. 

Geslachtsziekten

De serie behandelt ongelooflijk veel lastige onderwerpen zoals geslachtsziekten, anale seks, de morning-afterpil, en ongewenste intimiteiten, maar dan allemaal op een luchtige, lieve en grappige manier. Was alles in het leven maar zo leuk en sympathiek als in Sex education. Het zijn maar acht afleveringen, koester ze en geniet. 

 Wil je nog veel meer lezen over VOD? Ga dan snel naar Guidinc.nl!

Meer over