Sterrencast

Deze acteurs komen in het nieuwe seizoen van Peaky Blinders

26 oktober 2018 15:10 | netflix | Door Televizier

© BBC
Het vijfde seizoen over Thomas Shelby en de misdaadbende Peaky Blinders is in de maak. Maker BBC verklapt alvast welke nieuwe acteurs er komend seizoen aan de zijde van hoofdrolspeler Cillian Murphy verschijnen.

Sam Claflin

Deze Brit is te bewonderen in kaskrakers The Hunger Games en Pirates of the Carribean, maar ook romantische films als Love, Rosie en Me Before You. We verwachten iets minder romantiek als hij straks in Birmingham verschijnt.Kate Dickie

Als haar eigen naam geen belletje doet rinkelen, doet die van personage Lysa Arynn het wel. De actrice blijft na Game of Thrones nog even in andere tijden hangen. Iets crimineler tijden, dat wel.

Brian Gleeson

Als je 'm niet hebt gezien in Logan Lucky, ken je hem wellicht nog van Snow White and the Huntsman. Zijn vader Brendan Gleeson is ook acteur. Ze speelden vader en zoon in de film Assasin's Creed. Het lijkt erop dat hij het in Peaky Blinders zonder z'n pa moet stellen.

Ana Taylor Joy

Naast deze grote namen voegen ook Neil Maskell (Kill List) en Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) zich bij de cast. BBC onthulde eerder deze maand dat actrice Ana Taylor Joy aan de populaire serie meewerkt.

 
Einde verklapt?

Schrijver Knight gaat in seizoen vijf naar de jaren dertig waarin het fascisme opkwam in Engeland en de grootste economische depressie van de twintigste eeuw plaatsvond. Hij verklapte zelfs al wat het einde zou kunnen zijn: "Als het aan mij ligt loopt het seizoen af met de eerste luchtalarmen tijdens de Tweede Wereldoorlog." Gelukkig volgen er daarna nog twee seizoenen. 

Seizoen vijf verschijnt in 2019, maar de exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

Foto's: ANP, HBO & BBC

Meer over