Dit wordt de eerste Nederlandse serie op Netflix!

22 november 2017 10:39 | netflix | Door Televizier

© Elmer van der Marel

Het heeft even geduurd, maar Netflix heeft een Nederlandse productie in de planning. Het wordt de serie Undercover met Anna Drijver, Elise Schaap en Frans Lammers.

Eigenlijk is Undercover een Nederlands/Vlaamse productie, maar een kniesoor die daar op let. De serie is fictief, maar gebaseerd op ware gebeurtenissen.  'Als één van de grootste XTC-producenten in de wereld heeft Ferry Bouman een fijn leven in zijn villa op de grens van België en Nederland. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch wanneer twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen.' Naast Anna Drijver en de rest spelen ook Tom Waes, Raymond Thiry en Tim Haars een rol in Undercover.

Tim Haars

Het thema drugs is niet geheel toevallig gekozen. Producer Jan Theys: „Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk gedaan om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm.”

We moeten nog wel even geduld hebben, Undercover staat pas in 2019 op Netflix.

Meer over