Verdwenen Maddie

Docu over Madeleine McCann toch gelanceerd ondanks protest ouders

14 maart 2019 12:00 | netflix | Door Televizier

© Netflix | Screenshot
Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann uit een appartementencomplex in de Algarve. Nog steeds weet niemand wat er is gebeurd. Morgen lanceert Netflix een achtdelige documentaire over de verdwijning.

De treurige vermissingszaak is veelbesproken in de media. Madeleine lag met haar broertje en zusje te slapen in het appartementencomplex terwijl de ouders wat aten bij een tapasbar. Bij terugkomst bleek het driejarige meisje te zijn verdwenen. 

Documentaire

Vrijdag lanceert Netflix een documentaire over de zaak. De ouders van 'Maddie' wilden er niet aan meewerken. "Wij zien niet in hoe die reeks de zoektocht naar Madeleine zal helpen en aangezien er een politieonderzoek gaande is, kan het dat misschien wel belemmeren", verklaarde het koppel.

Netflix beweert nieuwe relevante informatie te hebben en laat onderzoekers, sleutelfiguren en journalisten aan het woord. Ook de Portugese politieman Goncalo Amaral doet een woordje. De ouders van Maddie klaagden hem aan omdat hij hen van de moord op hun dochter verdacht.

De eerste beelden van de docu:

Meer over