‘Engste film’ op Netflix is een lachertje

8 maart 2018 16:59 | netflix | Door Televizier

© Screenshot YouTube/Trailers De Filmes

Horrorfilm Véronica werd onlangs onaangekondigd op Netflix gezet. Deze Spaanse productie werd al snel bestempeld als 'de engste film ooit'. Dat triggerde ons, en dus besloten we ‘m met eigen ogen te bekijken. Spoiler alert: de film is slaapverwekkend saai.

Kort nadat Véronica in de catalogus van Netflix stond verschenen er op Twitter diverse schrikbarende berichten. De makers zouden krankzinnig zijn, de film verdubbelt de hartslag van kijkers en menigeen haalt de aftiteling niet eens. Tijd voor ons om de proef op de som te nemen.

Véronica

Voordat we onze mening de wereld in spuwen eerst even een kleine uitleg over het plot. Véronica vertelt het verhaal van, hoe kan het ook anders, het Spaanse meisje Véronica. Ze speelt samen met twee meiden met een Ouija-bord. Vanaf dat moment staat haar leven op z’n kop. Demonen en andere spookachtige taferelen maken plots deel uit van haar dagelijks leven. Met de nodige schrikmomenten als gevolg.

Saai

Die laatste zin is gelogen. Er zit werkelijk geen enkel schrikmoment in de film. Vrij opmerkelijk, Véronica is immers de ‘engste film ooit’. Misschien is dat feitje het meest schrikbarende aan heel de film.

Netflix

Toch is het ons gelukt om de hele film af te kijken. Wat gezien het aantal gaapjes tussendoor beschouwd kan worden als een heuse topprestatie. Nu horen we je denken: waarom kijk je een saaie film in zijn geheel af? Simpel: we bleven hopen op dat ene doodenge moment. Dat kwam dus niet. Zelfs een puntje kippenvel op de arm zat er niet in. Daarom ontkrachten wij het feit dat Véronica de ‘engste film ooit’ is. Gelukkig staan er op Netflix een hoop horrorfilms die wél eng zijn. Laat Véronica daarom even links liggen en vul je kostbare griezeltijd met films als Insidious en Sinister.

Lees ook: Nieuw op Netflix in maart.

Meer over